Масло ши


Масло ши (Каріте) походить з Африки, де з давніх часів застосовується в медицині. Його добувають з горіхів дерева ши каріте, яке росте в тропічних районах Західної Африки. Плоди дерева дуже схожі на невеликі авокадо або кінський каштан, але мають запашну м'якоть. В екстракті дерева ши містяться унікальні жирні кислоти, які застосовуються в різних галузях косметології. Горіхи каріте спочатку збирають, потім дрібно дроблять, обсмажують і, нарешті, товчуть. Потім їх потрібно багато годин варити у воді, щоб добути масло ши, яке акуратно вискребают і охолоджують. При кімнатній температурі масло стає густим і готове до застосування. Чисте масло білого кольору, не має неприємного запаху. По закінченні двох років масло ши втрачає свої лікувальні властивості. В Африці це масло застосовується навіть при приготуванні їжі.

Потрібно витратити багато часу і сил, щоб добути масло ши, так як на ріст плодів дерева найвищої якості йде цілих 15 років.

Наявність в олії жирних кислот і великої кількості вітамінів сприяє прискореному загоєнню шкіри і захисту від шкідливих сонячних променів. Воно містить коричну кислоту, яка чудово захищає шкіру від дії ультрафіолету. Відомо, що масло каріте - відмінний спосіб для боротьби з розтяжками. Також воно допомагає тим, хто страждає від дерматиту і зайво сухої шкіри. Ті, хто хоче виглядати молодими і красивими також можуть використовувати масло ши. Властивості цього масла дозволяють застосовувати його для боротьби з мімічними зморшками. У його складі присутні вітаміни А, Е, F, які заспокоюють шорстку і потріскану шкіру і надають омолоджуючий ефект. Масло каріте легко вбирається і зовсім не забиває пори. Крім того, воно чудово захищає від вітру, відновлює еластичність шкірного покриву, вирівнює тон шкіри, пом'якшує шкіру на ногах, робить волосся блискучим і здоровими на вигляд.

Потрібно звернути увагу, що масло каріте має досить-таки рідкісне протипоказання - підвищена чутливість до латексу. Проблема в тому, що продукт містить у своєму складі невелику кількість латексу. Але, на щастя, алергія на латекс - це явище неприватних.

Чисте масло каріте видобувається з використанням води. Масло, здобуте таким методом, має вигляд, схожий з збитими вершками. Таке масло чисте, без консервантів і різних мінеральних масел. При видобутку рафінованої олії ши використовується гексан. Воно має білий колір. Деяким подобається горіховий запах, яке виливає чисте масло ши, іншим до душі високоочищений варіант, який фільтрується за допомогою глини, а потім дезодорується. Якщо масло не має запаху, слід перевірити, чи не минув термін його придатності. Масло каріте не потрібно зберігати в холодильнику.

Дуже корисно використання мила з маслом ши. Воно нетоксично, тому мило, що містить цей продукт, прекрасно підходить при таких захворюваннях шкіри як дерматит і екзема. Мило та інші продукти з маслом ши допомагають усувати відходи продуктів метаболізму і живлять тканини киснем. Мило з маслом ши у поєднанні з маслом кокоса надає сильний заспокійливий ефект.

Лосьйони з маслом ши зволожують шкіру і роблять її більш еластичною. Найчастіше лосьйони використовують для таких зон як коліна, лікті, руки. Іноді лосьйони з маслом ши містять також екстракти ромашки, огірка, сік алое вера.

Продукти з маслом каріте міцно зайняли нішу на ринку косметологічних препаратів, так як його омолоджуючі і заспокійливі властивості доведені і перевірені безліччю людей. З маслом ши випускають шампуні, бальзами для губ, креми для масажу та захисні креми від сонця. Але слід остерігатися продуктів з великою кількістю різних інгредієнтів і лише натяком на вміст олії дерева ши.

Поділися в соц мережах: