Масло жожоба - універсальне косметичний засіб


Одним з масел, застосовних тривалий період часу в косметології, є жожоба. Воно прекрасно підходить для догляду за шкірою будь-якого віку і типу, для лікування вугрового висипу, дрібних травм і тріщин на шкірі. Також його застосовують як профілактичний засіб при виникненні дрібних зморшок навколо очей. Даний безцінний продукт - масло жожоба - це рослина чагарникового типу, що росте в Центральній Америці на напівпустельних територіях, а також в Тибеті.

Насправді ж масло жожоба - це віск природного походження, який отримують методом холодного пресування з горіхів, які ростуть на чагарниках. масло жожобаВін виступає в якості засобу контролю вологості, пом'якшує і відмінно захищає зовнішній покрив, який знаходиться на поверхневих шарах шкіри. На відміну від інших масел, віск жожоба має високу опірність до окислення, гідролізу, а також до високих температур. У своєму складі воно містить до 30% шкірного жиру, а також протеїн, що нагадує за зовнішнім виглядом колаген - воскоподібне речовину.

У рослинному світі хімічним складом масло жожоба, властивості якого аналогічні спермацет, не має рівних собі. Незважаючи на те, що його консистенція досить густа, воно відмінно всмоктується в захисний шар шкіри і при цьому не залишає на ньому жирного блиску.

Завдяки тому, що масло жожоба містить високу кількість вітаміну Е, воно володіє протизапальними і регенеруючі властивостями, саме тому його рекомендують і для жирної, і для сухої шкіри, незалежно від віку.

масло жожоба відгукиБезліч проблем шкірного покриву пов'язано із застиглими утвореннями шкірного жиру, що закупорюють волосяні фолікули, що призводить до лущення. Вирішити дану проблему допоможе також масло жожоба. Воно миттєво проникає в шкіру голови, а також волосся, і розсмоктує дані тверді нашарування. Завдяки цьому проблемна зона очищується, а волосяні фолікули нормально функціонують. Дуже ефективно за 10-15 хвилин до того, як мити голову, нанести на корені волосся масло як у чистому вигляді, так і в поєднанні з багатьма ефірними маслами, такими, як евкаліпт, імбир, сосна, кедр і шавлія.

Досить популярно застосування в косметиці по догляду за дітьми масло жожоба. Відгуки про нього досить втішні від багатьох батьків. Віск миттєво вбирається в ніжну дитячу шкіру, не закупорюючи її і відмінно зволожуючи.

масло жожоба властивостіДля тих, хто прагне схуднути або позбутися целюліту, розтяжок, що утворилися після вагітності, також відмінно підійде масло жожоба. Для цього проблемні ділянки змащують маслом або в чистому вигляді, або його розчином з іншими маслами, такими, як ефірні масла апельсина, ялівцю, герані, грейпфрута, лимона, кипариса і інших. Варто відзначити, що віск жожоба відмінно поєднується з усіма маслами, так як абсолютно не має запаху.

При температурі нижче +5 градусів масло жожоба кристалізується, а усунути це можливо при нагріванні його до +23 градусів. Величезний плюс в тому, що його можна зберігати тривалий період часу при кімнатній температурі в темній і щільно закритій тарі.

Поділися в соц мережах: