Православні молитви Іоанна Воїна


Молитви Іоанну Воїну читають люди, які не можуть знайти спокій в душі. Про життя цього святого мало інформації. Але те, що відомо, вражає і змушує задуматися.

Реальна фігура

Історії відомо, що майбутній праведник народився в IV столітті. Про сім'ю та походження віруючого фактів не залишилося. Але дослідники вважають, що, найімовірніше, чоловік був слов'янином, оскільки служив у скіфському племені воїнів.

молитви Іоанна ВоїнаЛицар добра проходив службу в армії тирана і безбожника Юліана Відступника, час правління якого припадало на 361-363 роки. Імператор був відомий як мудрий філософ. Паралельно займався риторикою. У нього були всі шанси стати хорошим правителем. Але потім він захопився язичництвом, яке відкрило його темну сутність. Молитва мученику Іоану Воїну допомагає боротися з помилковою вірою. Адже цей святий жив у той час, коли навколо нього були тисячі безбожників. Одним він допомагав словами, іншим – справою. Були й такі, які усвідомлювали його силу і переходили в християнство.

Неправильний шлях

Юліан з дитинства ріс сиротою. Неодноразово від смерті хлопчика рятували дивні обставини. Його оточували найвидатніші уми того часу. Участь у вихованні приймав сам єпископ. Але юнак таємно захоплювався язичництвом. У ході політичних подій він отримав титул імператора. Поки повноправна влада належала іншим, Юліан приховував свої релігійні вподобання. Але як тільки опинився на троні, відразу взявся відновлювати традиції язичників. Отже, дуже сильно постраждало християнство. Дві релігії протистояли один одному. Імператор використовував нечесні методи в боротьбі з вірою у Всевишнього.

молитва Іоанна Воїна

Неофіційно в той період були під забороною навіть молитви. Святий Іоанн Воїн усвідомлював своє призначення і намагався максимально допомогти людям. Він влаштувався служити в царську армію і через хитрість робив добрі справи.

Історія Відступника

Дуже цікава історія про те, як Юліан отримав своє прізвисько. Одного разу імператор проводив жертвопринесення ідолам на території базиліки, яка призначалася для прогулянок і ділових бесід. Тими місцями проходив старий сліпий мудрець. Його провідником був маленький хлопчик. Малюк переказував старому все, що відбувалося навколо. Коли дідусь зрозумів, що робить імператор, то підійшов до нього і назвав його безбожником і відступником. На ці слова правитель відповів: «Ти сліпий, і твій Бог не поверне тобі зір». На таку обіцянку мудрець сказав: «Мені слід подякувати Творця за сліпоту, адже я не бачу твоїх гріхів». Юліан промовчав і продовжив ритуал, але з тих пір за ним закріпилося прізвисько Відступник.

Тим часом праведник-солдат продовжував допомагати безневинним людям. Він постійно і щиро читав свої молитви. Іоанну Воїну сприяв у справах сам Господь.

Темний час

Про зовнішність святого сьогодні можна дізнатися з картин та ікон. Там художники зображували його як високого, сильного чоловіка. У нього було чорне волосся, що пасмами спадали на обличчя, і темна борода. Малювали лицаря в латах і з плащем. Особливий акцент автори робили на одязі, таким чином історики дізналися, що святий був кінним воїном.

Іоанн прикидався бійцем і без коливань виконував свої завдання. Він допомагав християнам, які потрапили в біду, і тим, хто був захоплений солдатами. Давав полоненим їжу і воду. При можливості попереджав людей про небезпеку. Нерідко святий рятував братів по вірі з темниці. Слід зазначити, що молитва Іоанну Воїну і сьогодні сприяє тому, щоб безневинний вийшов на свободу. У тому випадку, якщо людина згрішила, звертатися до мученика можна з проханням наставити на шлях світла Божого.

молитви святий Іоанн воїн

Але був милосердним праведник не тільки до християн. Кожен, хто опинився в біді або складній ситуації, отримував від нього допомогу. Добродушність мученика не залежало від того, яку віру сповідує людина.

Трагічний фінал

Коли імператор дізнався про таємне життя солдата-християнина, то дуже розсердився. Він наказав схопити чоловіка і кинути до в'язниці. Полоненого морили голодом, всіляко знущалися і не давали води. У тяжкий час він замислювався над тим, чи варто справа такого покарання. Чоловік вже був готовий відмовитися від своєї місії, але допомогла молитва. Іоанну Воїну вистачило терпіння попросити у Бога порятунку, і Творець дав йому найбільший дар – силу віри.




Коли в'язня привезли в темницю, імператор був у поході і не міг в відсутність призначити страту християнину. Довго чекав полонений. Але не судилося Юліану зустрітися з праведником. Правитель загинув 26 червня 363 року на полі битви. Деякі сучасники монарха свідчили, що війна, яку він затіяв, приречена на поразку, тиран сам кинувся на списи ворога. Інші джерела розповідали, що загинув язичник від руки свого воїна, який був ображений на нього.

молитва Іоанна Воїна від кривдника

Отже, за наказом нового правителя Іовіана, який вірив у Господа, усіх релігійних полонених звільнили. Допомогли щирі молитви Іоанну Воїну, і він не втомлювався служити людям.

Продовження благих справ

Після виходу з темниці святий продовжив свою місію. Мало інформації залишилося про його подальшому існуванні. Але є факти, що праведник отримав славу хорошого і серцевого християнина. Прожив він довге життя і помер у глибокій старості. Заповідав поховати себе на кладовищі, де лежали бідняки і мандрівники, яких так любив святий.

Багато років по тому люди забули, де знаходиться його могила. Тоді християнин прийшов уві сні до однієї праведної жінці і розповів їй, де знаходяться його нетлінні мощі. Тіло святого розкопали і перевезли в Константинопольський храм.

молитва мученика Іоанна Воїна

Молитви Іоанну Воїну читають люди, які страждають від образ, ті, до кого відносяться несправедливо. Він виступає захисником правди і рятує від знущань.

Слова до праведному

Звернутися до святого можна такими словами: «Добрий і сильний Воїн Іоанн, хранитель скривджених, помічник нещасних! Почуй наші молитви, бо обраний ти Господом, шлях твій праведний, а дії твої цілющі. Утіш нашу печаль, забери смуток, поміняй біль розчарування на щастя. Зміцни дух наш і дай віри, як додав тобі сили Всевишній. Закрий тіла і серця наші від ворога видимого і таємного. Пішли йому розуміння невірності вчинків і намірів злих. Проси за раба (ім'я) у Творця. Нехай пошле блага невидимі, світлом сонця свого осяє шлях. Ми славимо Бога, сина Його Христа і Духа Святого. Амінь ».

Текст краще читати з чистими помислами і світлим серцем. Молитва Іоанну Воїну від кривдника призначена не для того, щоб покарати ворога. Її мета – захистити нас від недоброзичливця і звільнити душу від образи, що заважає жити по-християнськи.

Захисник справедливості

Особливо шанують мученика в Росії і на Україні. Саме в храмах цих держав зберігається більшість ікон святого. Нерідко зображували праведника з трьома речами, які стали своєрідними емблемами Воїна. У руці він тримає хрест як знак того, що його віра пройшла всілякі випробування, не зламалася під натиском ворогів. Також християнин тримає меч або спис, що символізують силу, яку дав мученику Всевишній, щоб той боровся з неправдою і несправедливістю. Третій елемент – щит. Це означає, що Бог взяв праведника під Свою опіку і захищає його від напастей.

Практикується також молитва Іоанну Воїну про повернення злодієм вкраденого. Якщо ваше бажання йде від серця, то людина поверне все, що забрав. В іншому випадку потерпілого в найближчому майбутньому чекає велика удача.

молитва Іоанна Воїна про повернення злодієм вкраденогоКожен, хто щиро благає про допомогу, отримає всі – хрест, меч і щит. Тому буде з вірою йти по життю, перемагати зло і не боятися ворогів – як тих, що зовні, так і тих, які всередині нас.

Поділися в соц мережах: