Аміна - ім'я матері пророка Мухаммеда


Символ благочестя, невинності, терпіння, доброти і віри - мати Пророка Мухаммеда Аміна. Життя цієї жінки була сповнена трагедій і щастя. Її персона заслуговує поваги.

Секрет імені

Близько 557 року в знатної і багатої сім'ї лідера клану Зухра, Вахби ібн Абд аль-Манафа, з клану курайшитів, народилася прекрасна донька. Саме цій жінці було предречено стати матір'ю великого проповідника ісламу.

ім'я матері пророка Мухаммеда

Предки цього роду з ІІІ століття панували в Мецці - самому священному місті мусульман - і багато добра зробили для нього. Зокрема, роздавали їжу біднякам. Згодом сім'я розпалася на кілька племен.

Одне з них оселилося в Медині, там і народилася вищезгадана дівчинка Аміна - ось як звали матір Пророка Мухаммеда. Ім'я доти не мало певного значення. Різні версії його тлумачення з'явилися вже після того, як світ дізнався про цю жінку. Відштовхуючись від рис її характеру, словники дають різний переклад. Так, наприклад, Аміна - це «та, яка живе в безпеці», «надійна» або «тиха».

Завдяки тому, що сім'я була заможною, дівчинка отримала відмінне виховання. Вона росла освіченою, доброю і покірною. Всі, хто її оточував, захоплювалися красою її обличчя і гармонією характеру.

Долі, які з'єднали небеса

На серце і руку прекрасної панночки було багато претендентів. За традицією, одружили дітей батьки. Долю Аміни з'єднали з Абдуллахом.

як звали матір пророка Мухаммеда

Повне ім'я матері Пророка Мухаммеда звучить так - Аміна бинт Вахби. Її наречений також походив з роду курайш і доводився їй дуже далеким родичем. Він відрізнявся високим зростом, неписаної красою і хорошим, доброю вдачею.

Але пара могла не скластися. З життям батька Пророка пов'язана одна цікава легенда. Дідусь Мухаммеда, Абд аль-Мутталиб, колись поклявся, що якщо Аллах подарує йому десять синів, то одного з них він принесе в жертву. Бог виконав обіцянку, і чоловік виховував багато прекрасних хлопчиків. Але коли прийшов час «віддавати борг», то жереб випав на улюбленця Абдуллаха. Батькові було шкода вбивати дитину, співчували хлопцю і брат з дядьками. У Каабі, де мав відбутися ритуал, рідні вмовили старого перекинути жереб. З одного боку був син, з іншого - десятеро верблюдів. Щоразу вирок падав на дитя. Але коли на кону вже стояло сто тварин, бог зглянувся, і юнак залишився жити.

Щасливий шлюб

Нареченому Абдуллаху (батько проповідника) на час весільної церемонії було 25 років. Аміні (ім'я матері Пророка Мухаммеда) ледь виповнилося 15. Ритуал пройшов в Мецці. Всі джерела вказують, що це була прекрасна пара. Їхній шлюб був гармонійним і щасливим.

Любила чоловіка дружина і за вірність. Ще до шлюбу одна жінка запропонувала йому сто верблюдів, якщо він проведе з нею ніч. Юнак тоді відмовив. А своє прохання дивна персона пояснила тим, що особа Абдуллаха світилося приємним світлом.

Писання говорить, що це була своєрідна печатку, яку колись наклав Всевишній на весь рід курайшитів, таким чином рятуючи їх від гріха перелюбу. Після весілля він знову зустрів ту жінку, але на цей раз вона заявила, що сяйво його особи зникло. Насправді воно перейшло до Аміні (ім'я матері Пророка Мухаммеда), яка вже тоді носила під серцем дитину.

як звали матір пророка Мухаммеда ім'я

Жахлива втрата

Великою любов'ю обдарував цю пару Аллах. На жаль, сімейне життя тривала недовго. Через деякий час після весілля чоловік відправився у справах в Медину. По дорозі додому він тяжко захворів і помер. Йому не судилося побачити довгоочікуваного сина. За іншою версією, Абдуллах загинув через два місяці після появи дитини на світ, але цей варіант більшість учених відкидають.

Трагедія була справжнім ударом для молодої вагітної дружини. Її єдиною любов'ю став ще не народжений син. Проте вагітність проходила добре. Жінка не відчувала дискомфорту і жила повноцінним життям. Вже тоді вона відчувала, що її малюк буде незвичайним.

Народився проповідник в рік Слона. На дворі стояло ранок понеділка місяця раби аль-авваль. Вчені досі не можуть визначити точну дату. Офіційно днем народження визнали 22 квітня 571 року. Хоча більшість документів вказують на перший понеділок, тобто на 9 число. Саме після цієї події світ дізнався, як звали матір Пророка Мухаммеда.

Народження вісника Аллаха




Дивно легко проходили пологи. Дитину благословило багато праведних дев. Їм допомагали ангели, мати Ісуса Христа Марія та дружина фараона Асія.

ім'я матері пророка Мухаммеда аміну

Жінка розповідала, що, коли прийшов час, її розбудив гучний голос. Через мить вона побачила прекрасну білу птицю. Та опустила на неї своє крило. Страх і тривоги пройшли. Пізніше Аміні захотілося пити, їй піднесли щербет молочного кольору, що втамував спрагу. Поки над нею клопоталися ангели, світ наповнювався світлом. Все навколо стало білим. Погляду відкрилися далекі землі.

Благословенне стало ім'я матері Пророка Мухаммеда. Аміна народила великого вісника Аллаха.

Неточності тлумачення священних текстів

Коли хлопчик з'явився на світ, він підняв очі до неба і зробив уклін. Далі чітко сказав: «Є тільки один бог, і його ім'я - Аллах, який буде поширювати свої вчення через мене». Є джерела, які вказують, що дитя народилося без крайньої плоті і без пуповини.

Про прихід нового проповідника говорило багато святих писань. У тому числі і Біблія. Мусульмани стверджують, що в цій книзі допущені помилки. За їх поясненню, на сторінках, де говориться про Христа, насправді розповідають про Магомета. Одне з головних доказів - інформація, що останній пророк буде такою ж, як Мойсей. А Ісус був зачатий без допомоги чоловіка, тоді як другий має земного батька.

мати пророка Мухаммеда аміну

Сьогодні є багато повідомлень про те, ким була і як звали матір Пророка Мухаммеда, як проходило зачаття, пологи і які чудеса траплялися під час самого процесу.

Довга розлука

Коли дідусеві показали дитину, він дуже зрадів. Старий дав йому ім'я Мухаммед, що означає «стоїть похвал».

За традицією, дитя віддали племені бедуїнів. Так робили для того, щоб малюк ріс подалі від міських хвороб, гартувався, вивчав арабську мову і традиції. Довго шукали для сироти молочну матір.

Ніхто не хотів брати хлопчика до себе. Кочівникам розповіли, що в місті є молода вдова, яка шукає годувальницю. Всі знали ім'я матері Пророка Мухаммеда. Розуміли і те, що оскільки у дитини немає батька, то нікому буде щедро віддячити їм за виховання. Погодилася забрати хлопчика жінка Халиме бинт Абу Зуайб. У неї було мало молока, але як тільки та взяла на руки благословенного дитини, її груди наповнилася.

Аміна бачила сина рідко і тому неймовірно страждала. Проте традицій не порушила.

Закінчення життя

Розлука закінчилася близько 577 року. Коли дитині виповнилося 5 років, мати забрала його до себе. Аміна вирішила, що маляті варто відвідати могилу батька в Медіні. Коли сім'я поверталася додому, жінка захворіла. Відчуваючи наближення смерті, мати сказала хлопчикові, що все старіє і вмирає, але вона, обрана серед людей, яка допомогла з'явитися на світ такому чуду, як її син, буде жити вічно.

як звали матір пророка Мухаммеда аміну

Останнім притулком стало село аль-Абва. Там її й поховали.

Пройшли сотні років, а світ не забув, як звали матір Пророка Мухаммеда. Аміна стала символом покірності, доброти і любові. Вона досі надихає жінок і допомагає їм у важких життєвих ситуаціях.

Поділися в соц мережах: