Мусульманин: хто це? Вплив релігії на життя мусульманина


Віросповідання робить великий вплив на світогляд і характер. Коран - священна книга для 23% людей на планеті. Саме їм керується кожен мусульманин. Хто це такий, які закони він шанує і які принципи сповідує по життю, розповість матеріал.

У кожному куточку землі

Одна з трьох світових релігій - іслам. Твердження про те, що цю віру сповідують виключно араби, - помилкове, хоча в таких країнах, як Єгипет і Саудівська Аравія, практично всі мусульмани. Проте ця релігія дуже поширена. Наприклад, на території Великобританії майже 3% населення сповідують мусульманство. У Франції ці показники вищі - 6-8%. В Індонезії проживає 13% всіх представників цієї віри. На території Росії більше 7% населення поклоняються Аллаху.

мусульманин хто

Виникає питання: мусульманин - хто це, якому богу він поклоняється? Щоб дати відповідь, потрібно розглянути релігію цих людей.

Фактично іслам виник у VII столітті. Тоді пророк Мухаммед, який говорив від імені Аллаха, відкрив людям священну книгу Коран.

Стовпи віри

До цих пір в суспільстві мусульман сприймають як кровожерливих недобрих людей. Традиція такої асоціації має глибоке коріння. Як вітчизняні, так і європейські літописці в силу історичних обставин довгий час сприймали їх як ворогів. Звідси з'явилися й образливі імена, такі як бусурмани, магометани, сарацини. Відоме нам назва пішла від арабського слова «муслим», що означає «людина, яка кориться Аллаху».

віра мусульман

Бог в цій релігії єдиний, тому одним з найбільших гріхів є поклоніння чогось іншого, крім Всевишнього. Поряд з Господом віра мусульман визнає усіх пророків: від Адама до Ісуса. Як і у християн, у них є рай, в який потрапляють після смерті за праведне життя, і пекло, що виступає покаранням за гріхи. Також мусульмани впевнені, що в майбутньому настане судний день. Долю людини пише Бог. Вищеперелічені закони називаються «стовпи віри».

Основа світогляду




Зберігати єдинобожжя - не єдине правило мусульман. Щодня вони виконують п'ятикратний намаз, тобто молитву, в якій безпосередньо звертаються до Всевишнього. Також один раз на рік віруючі віддають частину своїх заощаджень для потреб тих, кому пощастило в житті менше. Така процедура називається закят.

Ще один закон - дотримання посту у священний місяць Рамадан. Максимально скромно в їжі, пиття і розвагах в світлий час доби поводяться мусульмани. Аллах, таким чином, допомагає людині задуматися над образом і сенсом буття, вчить сприймати розкіш як милість Бога.

Хадж - це останній з п'яти стовпів ісламу. Його суть - кожен повинен хоча б раз у житті здійснити паломництво на землю пророків у Мекку. Це потрібно зробити незалежно від політичних переконань, національності та раси. Звільняються від подорожі бідняки і фізично нездорові люди.

Саме на цих законах тримається життя послідовників ісламу.

Фундамент для щастя

Мета релігії - сформувати хорошого здорової людини, який створить щасливу сім'ю і порядне товариство. Про духовній чистоті повинен дбати кожен мусульманин. Хто терплячий, шляхетний у вчинках і милосердний, тому знайдеться місце в раю. Представники цієї релігії намагаються дотримуватися законів навіть поза храмів і молитов. Саме тому істинний віруючий не має шкідливих звичок, не вживає алкоголь, відмовляється від тютюну, не приймає наркотиків і обходить стороною азартні ігри.

мусульмани аллах

На особливому місці стоїть сім'я. Близькість дозволяється тільки після офіційного оформлення стосунків. Чоловікові рекомендують брати в дружини одну жінку, але дозволено мати стільки, скільки він зможе утримувати. Така система має на меті забезпечити майбутнє тим, хто овдовів або розлучився. Розірвання шлюбу дозволяється тільки у випадку, коли зберегти його неможливо.

Миролюбна людина - мусульманин. Хто сіє зло і веде себе негідно, не вправі називатися послідовником ісламу.

Поділися в соц мережах: