Божена - значення імені для дівчини


Що позначає ім'я Божена? Подібним питанням напевно задається кожен, кому довелося почути це ліричний ім'я. Здається, що його володарка повинна бути крихкою, ніжною панянкою, отаким ангельським істотою. Але чи так це? Яким насправді характером володіє дівчина з ім'ям Божена? Значення імені та його походження буде описано в статті.

Божена значення імені

Значення і походження імені Божена

Дане ім'я має старослов'янські коріння і означає "благославение", "зазначена Богом" або "божа". Як не дивно, але в часи Теодора і Бенедикта воно вважалося чоловічим і вимовлялося як Божинов або Божан. В даний час воно трохи втратило свою популярність в Росії, проте в Польщі досить поширене і донині.

Дитинство

Божена - ім'я, походження і значення якого мало вплинуло на характер малятка. Вона росте далеко не янголятком. Маленька Божена уперта й задиристому. Дівчатко відмінно розвинена фізично, тому свою правоту часто доводить не тільки словами, але й кулаками. Божена (значення імені увазі боже заступництво) дійсно народилася під щасливою зіркою. З будь-яких колотнеч, в які вона частенько потрапляє через прагнення показати свою завзятість, дівчинка виходить з найменшими втратами. Здоров'ям Божену Бог також не образив. Вона росте міцненьких малятком, яку обходять стороною навіть звичні дитячі застуди. В принципі, якби не пустотливий характер, то особливих проблем батькам дівчинка не доставляла б. Та й це з віком пройде. Ставши постарше, дівчина буде згадувати своє "буйне" дитинство з посмішкою.

Божена ім'я

Характеристика імені

Божена - ім'я, що належить розумною і норовливої дівчини. Вона абсолютно не виносить тиску. Більш того, в ній це пробуджує дух протиріччя. Тому, лише відчувши, що хтось намагається нею управляти, Божена робить все навпаки. Однак, діючи дипломатично, дівчину можна умовити відмовитися від свого рішення. Божена (значення - "благословенна") вміє пристосуватися до будь-якій обстановці. Тому її абсолютно не хвилює зміна місця роботи або проживання. Дівчина до всього ставиться легко. Божена товариська, її рідко можна зустріти одну. Завдяки вмінню аналізувати ситуацію і розвиненому інтелекту, дівчина є справжнім генератором ідей. Труднощів для неї не існує, вона сприймає їх як поштовх до дії.

Любов

Божена, значення імені якої звучить як "зазначена Богом", має ангельську зовнішність. Дівчина витончена, приваблива, оточена безліччю шанувальників, однак не поспішає віддавати своє серце першому зустрічному. Супутником її житті може стати тільки щирий, уважний і ласкавий молодий чоловік. Якщо Божена бачить, що чоловік дійсно її любить, вона віддасть всі сили, щоб забезпечити йому комфорт і душевна рівновага.




Божена ім'я походження

Сім'я і діти

Супутника життя дівчина вибирає прискіпливо, оскільки вірить, що любов має бути єдиною. Божена - хороша господиня. У її будинку завжди чисто і затишно. Своїх дітей вона обожнює. Як правило, вони відповідають їй тим же. Люблять її і родичі чоловіка. Вони щиро вважають, що Божена - ім'я, що позначає "дар згори", і дякують Богові за те, що він послав їм таку родичку.

Кар'єра

Незважаючи на любов до домоводства, інтереси Божени не обмежуються тільки кухнею і дітьми. Для неї величезне значення має і професійний ріст. На жаль, список професій, що підходять для Божени, не надто великий, адже дівчина не може беззаперечно підкорятися начальству. Та й копіткість і посидючість - не її коник. Внаслідок цього, найрозумніше буде відкрити власну справу. Тим більше, що удача Божену не покидає протягом всього її життя.

що позначає ім'я Божена

Сумісність зі знаками Зодіаку

Найбільше це ім'я підходить для дівчаток, які народилися під знаком Козерога або Скорпіона, оскільки ці люди володіють безстрашним рішучим характером. Під впливом цих знаків Божена також стане стійкою, що не боїться труднощів дівчиною. У її характері з'являться такі риси, як тверезість мислення і розважливість, що дозволить їй більш об'єктивно оцінювати ситуацію і добитися успіху в будь-якій діяльності.

Сумісність імені та по батькові

Божена Андріївна, Олексіївна, Вікторівна, Валентинівна, Іллівна, Євгенівна, Петрівна, Михайлівна - наполеглива, уперта, але неймовірно добра особа. Головне - знайти до неї підхід. Дівчина дуже терпляча, але випробовувати її терпіння не рекомендується. Нервова система у неї ослаблена, і в будь-який момент може статися нервовий зрив. Божена дуже охайна, обожнює кулінарію, багато рецепти придумує сама. У шлюбі не надто щаслива, але ні за що не зізнається в цьому, а буде до кінця намагатися зберегти сім'ю. Діти ставляться до неї дуже добре, часто набагато краще, ніж до батька.

Божена Аркадіївна, Олександрівна, Богданівна, Борисівна, Кирилівна, Максимівна, Тимофіївна, Яколевна - володарка мінливого характеру. Вміє справити враження, але, на жаль, не завжди приємне. Намагається створити міцну дружну сім'ю. Однак з її характером це рідко коли вдається, оскільки мало хто з чоловіків захоче терпіти навіжену, емоційно неврівноважену особу. Втім, перебуваючи у шлюбі, дівчина постарається взяти чоловіка під каблучок. Божена вміє раціонально розпоряджатися грошима і добре веде домашнє господарство. Однак серйозні питання воліє обговорювати з чоловіком, але не тому, що цікавиться його думкою, а просто щоб підняти її самооцінку.

Поділися в соц мережах: